נעים מאוד, אני מאור נאוי
אמא לשני מתוקים-מתוקים, פסיכותרפיסטית פסיכודינמית ומתמקדת, תרפיסטית במוזיקה ובקול מוסמכת (M.A), מוזיקאית, זמרת-יוצרת בדואו "UNI-MA".
המוזיקה עבורי היא דרך חיים...
אני מלאת תשוקה ליצירה ולטיפול ונפעמת כל פעם מחדש מהעוצמות שיש למוזיקה במרחב הטיפולי.
גם כמטפלת באמצעות מוזיקה אשר מתעדכנת בספרות המקצועית וגם כיוצרת, אשר כותבת, מלחינה ומופיעה עם תכנים מקוריים ואשר עוסקת בהרחבת הביטוי המוזיקלי של מטופלי.
בחדר הטיפולים שלי בתל-אביב, אני מציעה מגוון טיפולים רגשיים-נפשיים הנשענים על החוויה המוזיקלית ומשלבים בין יצירה ואפשרויות לעיבוד מילולי, להבעה של קשר ותקשורת אנושית. הטיפולים במוזיקה יכולים להיות פרטניים או קבוצתיים, לרבות סדנאות להורים ולתינוקות לחיזוק הקשר הדיאדי וכן סדנאות ,"Play" אשר ממוקדות בקצב "הפנימי" והחיצוני". כל מפגש בחדר הטיפולים בין אם הוא פרטני ובין הוא קבוצתי פותח צוהר לשינוי בעולם הפנימי וליצירת מוזיקה, אשר מספקת הצצה אל קווי האישיות ואל דפוסי ההתנהגות המאפיינים את סגנון החיים. הכלים שנבחרים והצלילים שמופקים משמשים כאמצעים לביטוי רגשי ותחושתי ומנכיחים את העולם הפנימי.
מפגש טיפול במוזיקה נמשך כ-50 דקות, ביום קבוע – אחת לשבוע, משכו נקבע בהתאם למטרות הטיפוליות ולצורכי המטופל.
טיפולים לילדים נעשים בדרך כלל באופן פרטני ואחת למספר פגישות ההורים יוזמנו למרחב הטיפולי במטרה להבין את עולמו הפנימי של ילדם או ילדתם ולתת מקום לחוויית ההורות ולקשר המשפחתי.
תעודות והכשרות:
פסיכותרפיה פסיכודינמית ומתמקדת - תוכנית תלת שנתית
תואר שני– בטיפול בהבעה ויצירה בהתמחות מוזיקה (M.A)
לימודי תואר ראשון – במדעי ההתנהגות (B.A פסיכולוגיה וסוציולוגיה)
לימודי מוזיקה – רימון, הד, BPM.
קורס תיגוף – תיפוף על הגוף
השתלמויות שונות בעולם הטיפול
נסיון מקצועי
במשך השנים התמחיתי במספר מסגרות:
התמחיתי בפסיכותרפיה במחלקה לבריאות הנפש, טיפול יום-מבוגרים. במסגרת ההתמחות טיפלתי במבוגרים באופן פרטני ובאופן קבוצתי (במתכונת של סדנה בשילוב מוזיקלי וקצבי לצד עיבוד מילולי). כמו כן התמחיתי בטיפול במוזיקה בבית החולים "אברבנל" מחלקת בריאות הנפש–ילדים, ובסיום לימודי המשכתי לסטאז' בבית ספר לילדים עם קשיים התנהגותיים על רקע רגשי – בתפקיד זה המשכתי כחמש שנים. בנוסף, טיפלתי במרכז הורים וילדים וכן במרכז מבוגרים עם פגיעות פיזיות שונות.
בארבע השנים האחרונות אני מטפלת בקליניקה פרטית בתל אביב - טיפול במבוגרים וכן טיפול בילדים בשילוב ליווי הוריהם.
המוזיקה ואני – "אין בינינו חלל" ("טונה"). את צעדיי הראשונים במוזיקה עשיתי במסגרת בית הספר, הייתי בת 11 ושרתי לילדה בכיתה, אחת מהמורות האזינה לשירה, והובילה אותי למנהלת ללהקת בית הספר – ההכרה בקול שלי הייתה משמעותית עבורי.
שירה הפכה לחלק מהזהות העצמית שלי ומתהליך ההתפתחות המקצועי שלי, דרכה נפתחתי לעולמות חדשים – לקשרים חברתיים וליוצרים מוזיקליים, הביטחון העצמי שלי התחזק וכך גם הערך, הרגשתי שאני מסוגלת והיה לי מקום משלי. לאחר הצבא התחלתי ליצור, וכתבתי את השירים שביצעתי, ליוויתי את עצמי בגיטרה, ולמדתי מספר קורסים בבית הספר למוזיקה "רימון".
בהמשך סקרנותי הובילה אותי ללימודי פסיכולוגיה, סיימתי את התואר בהצטיינות, והתקדמתי למסלול לימודים לתואר שני בתחומי הטיפול. במסגרת הלימודים התנסיתי אף בעצמי בטיפול, למדתי על עצמי יותר, והבנתי שאת החיבור הפנימי למוזיקה אני לא יכולה לדכא, בפרט שלאורך הזמן המשכתי ליצור ולהופיע עם התכנים שלי בליווי הרכב מוזיקלי. אז לא ידעתי את מה שאני יודעת היום – שישנו מקצוע שנקרא טיפול במוזיקה, ונדהמתי מהאפשרות לשלב בין פסיכולוגיה (טיפול רגשי-נפשי) לבין מוזיקה!
תוכנית ההכשרה שלי כמטפלת במוזיקה נמשכה כשלוש שנים, בתקופת זמן זו העמקתי את ההתבוננות הפנימית, למדתי והתחלתי לטפל באחרים (במסגרת הסטאז'), כאשר במקביל המשכתי להיות מטופלת בעצמי. נוסף לכך עסקתי באופן פעיל ביצירה וכתבתי את אלבום הבכורה שלי באנגלית, אך בשונה מהעבר נוספה לי יכולת חדשה – היכולת לעבד חוויות, תהויות, התמודדויות וכאבים בחיי דרך המוזיקה שיצרתי. הכתיבה וההלחנה סייעו לי "לפרוק" ו"לפוגג" את הרגש והעיבוד הרגשי הושלם דרך הטיפול. כך הגעתי לשלם הגדול מסך חלקיו – שלם משמעותי מאוד שתרם לשינוי פנימי עמוק.
התהליך האישי שלי חיזק עוד יותר את מה שהרגשתי וידעתי – המוזיקה מובילה אותנו אל מחוזות בנפש, שהגישה אליהם עשויה להיות מוגבלת. בתחילת דרכי המקצועית כמטפלת התמקדתי בטיפול בילדים מתוך אמונה, שבגילאים צעירים אפשר להשפיע יותר, אך עם השנים והניסיון האישי שצברתי, הבנתי עד כמה הטיפול במוזיקה משמעותי גם לאנשים מבוגרים – המוח שלנו ניחן ב"פלסטיות", ואפשר להתקדם באופן משמעותי, דרך התבוננות בדפוסים ודרך הקשר שנוצר במרחב הטיפולי.
המעבר לאימהות השפיע על המטפלת שבי – והרצון לעזור התרחב למעגלים המשפחתיים. הייתה בי סקרנות עזה ללמידה נוספת אודות היבטים פסיכו-אנליטיים של משחקיות, והעמקתי בנושא. ההורות שלי הובילה אותי להרחיב את מעגלי הטיפול שלי – התחלתי לטפל במרכז להורים ולילדים תוך מיקוד בקשר הורה-ילד, ופיתחתי סדנה וקבוצה לליווי הורים לאחר לידה – אותה אני מובילה במשך קרוב לחמש שנים דרך עיריית תל-אביב (באופן פרטי).
צרו קשר
אם המוזיקה פועמת בליבך, והחיפוש אחר אפיק לביטוי רגשי הוביל אותך אלי,אשמח לשוחח, להכיר ולבחון איך אוכל לתרום לך.