השירותים שלי

מה אני מציעה?

הטיפולים בקליניקה

בחדר הטיפולים שלי בתל-אביב, אני מציעה מגוון טיפולים רגשיים-נפשיים הנשענים על החוויה המוזיקלית ומשלבים בין יצירה ואפשרויות לעיבוד מילולי, להבעה של קשר ותקשורת אנושית.

טיפולים פרטניים

ליווי הורים

טיפולים בבוגרים ומבוגרים

טיפולים לילדים

התפישה הטיפולית שלי

כשאדם מגיע לטיפול הוא רוצה בשינוי, אך הוא גם חושש ממנו. הטיפול משמש כאמצעי לגילוי ולהעלאת המודעות למגננות שפיתחנו עם השנים. באמצעות הטיפול אפשר לעבוד ולצמוח ולאפשר לשינוי להיווצר מתוך כבוד גם לחששות שעולות. אחד מהתהליכים המשמעותיים שקורים בחדר הטיפולים קורה בין לבין – כאשר האדם מגלה, שהוא "חי" יותר, כי הוא חווה את רגשותיו ומחובר אליהם, המוזיקה מאפשרת את תחושת החיות הזאת, לא פעם דרך שיר שמאפשר לגלות מחדש את האדם דרך החיבור שלו למנגינה ולמילים.הקשר ביני לבין המטופל הוא הנדבך המשמעותי ביותר במפגש הטיפולי, קשר זה יכול להיעשות דרך שימוש בקול ובמוזיקה ולאפשר פתיחות ואמון.הכשרתי וזיקתי הטיפולית הגיעו מעולמות פסיכו-דינמיים (עם חיבור ועניין רב לתיאוריות של וויניקוט, ביון, קוהוט ודניאל שטרן וכן הלאה). במסגרת הטיפולים אני משלבת עבודת פסיכותרפיה קולית ופסיכותרפיה באמצעות מוזיקה וכן משאירה זמן לעיבוד מילולי של החוויה המוזיקלית. נוסף לכך בשנים האחרונות גיליתי את עולם המיינדפולנס, התנסיתי בכלי זה בעצמי, ואני מנחילה אותו גם למטופליי, שממשיכים להשתמש בו בסיום הטיפול.

טיפולים פרטניים

המוזיקה קיימת בנו עוד מימנו כעוברים ברחם, הקול של אמנו, הקצב של פעימות הלב, למעשה המושג הראשון  שיש לתינוק על העולם הוא מושג מצלולי, וכשאנחנו מגיחים החוצה מהרחם המוגן אנחנו מפיקים צליל צווחה או קריאה ראשון שמזמינה תגובה קולית עוטפת ומרגיעה – זוהי דרך התקשורת המכווננת הראשונה שלנו. עוד לפניי שהתינוק יפגוש את החיוך או המבט של אימו הוא יפגוש את קולה (אנזייה), שכן הצלילים הקוליים שאנחנו מייצרים הם עיקר התקשורת שלנו, ולכן עוד לפניי שנבין את המשמעות של המילים, נבין את הכוונה הרגשית דרך המנגינה שדרכה הדברים נאמרים.
מוזיקה מלווה אותנו בכל שלב בחיים. לכל אחד מאיתנו יש פסקול משלו, שירים שמעוררים זיכרונות חיים מתקופות ומאנשים משמעותיים. המוזיקה נגישה לנו ומשמעותית ביומיום שלנו, ומשפיעה עלינו גם ברמה הפיזיולוגית, ולכן זה כה טבעי שהיא תהיה חלק מהותי מהטיפול.

הקצב הוא מהות קיומנו, והוא מתבטא בדופק הלב, מהירות הנשימה, הליכה, ריצה ודיבור. לא פעם המפגש הטיפולי-רגשי-נפשי במוזיקה יתמקד בדיבור, גם שם נבחן יחדיו את "המנגינה של הקול" – את העוצמה, את הגובה, את המקצב ואת המאמץ, נשים לב לשינויים בקול כמו צרידות, עייפות, הפסקות, דחיפת הקול, מונוטוניות ועוד, ההתבוננות המודעות הזאת תאפשר לנו להבין את הרגשות הנסתרים מעבר למילים.

מעבר לבחינת "הקול" אשלב גם התנסות קצבית כמו תיפוף על הגוף או תיפוף על כלי הקשה – הקצב ישמש אותנו להבנת הרגשות המתעוררים פנימה. נעזר גם במנגינה, שכן דרך המלודיה מופעים רגשות, הלכי רוח ותחושות, יחדיו נאלתר ונשוחח על הרגשות שעלו במהלך האלתור, נבחן חזרתיות, וננסה להבין אם ישנו מחסום הגנתי, אשר חוסם התנסות ברגש אחר.

הטיפולים הפרטניים מתקיימים בקליניקה בתל אביב, ומתאימים לאנשים בכל גיל המעוניינים במפגש רגשי-נפשי דרך המוזיקה. מטרת הטיפול היא להביא לשיפור במצב הרגשי, הקוגניטיבי, הגופני וההתנהגותי הגורם סבל וכדי להשיג מטרה זו ניעזר במוטיבים מוזיקליים שונים כמו קצב, מנגינה, הרמוניה, עוצמה ומהירות, אשר יש להם משמעות סמלית ודרכם ניתן להתבונן ולהבין הפסיכולוגיה האישית ואת העולם הפנימי. כדי להשתתף בטיפול רגשי-נפשי במוזיקה לא צריך לדעת לנגן או לשיר, כל שצריך הוא לבוא עם לב פתוח ורצון לשינוי.

טיפולים בבוגרים ומבוגרים

טיפול במוזיקה עבור אנשים מבוגרים משמש ככלי להתמודדות עם חרדות, שינויים, משברי חיים, פרידות ומעברים. יש אנשים שיבקשו להתחבר לרגשותיהם ולמצוא דרך לבטא את עצמם, ויש שירצו להבין טוב יותר את עולמם הפנימי, לזהות דפוסים מגבילים ומצמצמים ולהתפתח, יש שיבקשו להתקרב למימוש עצמי ולצמיחה, ויש שיבקשו לגלות או להתחבר מחדש ליצירתיות שבהם ולמשחקיות שנדחקה ולגלות את קולם הפנימי דרך המגע וההתנסות בקול החיצוני.

טיפול בהבעה וביצירה באמצעות מוזיקה למבוגרים מאפשר התבוננות פנימית ותקשורת בינאישית משוחררת ופתוחה יותר, שכן מעבר לעיבוד חוויות נפשיות ישנו ממד נוסף חוויתי יותר שמתבטא במקצבים מוזיקליים ובשימוש בקול לא למטרת דיבור. גם כאשר אדם בוחר לדבר לאורך הפגישה, עדיין יש מקום "לעבד" את הרגשות המסתתרים מאחורי המבע הקולי שלו – לדוגמה: להבין בשינויים בקול (בנשימה, בהפסקות הדיבור, בעוצמה ובגוון), להבחין אילו מילים לא ניתן היה לבטא, להבחין בכאב שבקול ולראות את הקול כראי לנפש.

קול שהוחנק עשוי לבטא רגשות עצורים, לעיתים אנחנו לא עוצרים את שגרת יומנו ונותנים מקום לרגשות הללו, ובטיפול אנחנו "שוברים" את החזרה הזו, מאפשרים, שוהים ומאווררים את הכאב שנאגר ולא קיבל ביטוי. בהמשך נוכל לתעל את כוחה של המוזיקה, ננגן בחדר, או נכתוב שיר אל הנושא ואף נשיר אותו בקולנו, שישקף את המתרחש בנפשנו.

טיפולים לילדים

"דברי עכשיו ילדה, אני שומעת" (קורין אלאל)

הטיפול בילדים מתמקד בחיזוק יכולת ההבעה הרגשית דרך צלילים, והוא נעשה דרך משחק, נגינה, מיקוד בקצב הפנימי ובקצב החיצוני, יצירה והתנסות במוזיקה בקול לצד תהליך עיבוד רגשי. מטופל שיכול לשחק יכול להביע את ה"המוזיקה הפנימית" שלו ולבטא את קולו. באמצעות הטיפול הוא "נפתח" לביטוי ספונטני ולומד כיצד להביע את עצמו דרך הצלילים.

לפתוח צוהר פנימי אל הנפש דרך משחק והקשבה

ילדים אוהבים להמציא שירים, ולכן נמנף יכולת זאת למשחק אינטואיטיבי בחדר עד שניצור שיר של ממש שמקבל מקום, לחן ואולי אפילו הקלטה מקצועית בהמשך (בהתאם לרצון הילד). בני נוער יאזינו בדרך כלל למוזיקה אהובה, נוכל להכין יחדיו רשימת השמעה, כפסקול המתאר את חוויותיהם, את תחושותיהם ואת הרגשות שעולים יחד עם הזיכרונות מהשירים.אלתורים של שירים והקשבה לשירים מאפשרים לגשת אל זיכרונות מודעים ולא מודעים וכך לעבד אותם. ניעזר גם בתרגילי קצב או בתיפוף לצורף התבוננות עצמית והעמקת החוויה בה העצמי מסונכרן עם האחר, כתיבת השירים מאפשרת לעבד חוויות, זיכרונות, כאבים ושמחות.

צרו קשר

אם המוזיקה פועמת בליבך, והחיפוש אחר אפיק לביטוי רגשי הוביל אותך אלי,אשמח לשוחח, להכיר ולבחון איך אוכל לתרום לך.

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.